#éttermek

Primosten szállásai és vendéglátóhelyei

Primosten gasztronómiája a dalmát konyha gazdag hagyományaiból merít, friss tengeri herkentyűkkel és helyi alapanyagokkal. A város éttermei és tengerparti tavernái különféle halételeket, polipot, kagylót és rákot kínálnak, melyeket gyakran grillezve, olívaolajjal és friss fűszernövényekkel készítenek el. A helyi specialitások között megtalálható a "peka" is, egy lassan főtt hús- vagy halétel, amelyet egy fedett edényben, nyílt tűzön készítenek. Az ételek mellé gyakran kínálnak házi bort, különösen a híres babić szőlőfajtából készült vörösbort, ami Primosten környékén terem. Nézzünk körül a csodás dalmáciai település vendéglátóhelyein!
Tovább olvasom »

Gasztronómiai élmények Dubrovnikban, avagy éttermek, amelyeket érdemes kipróbálni

Nyaralás közben nincs is annál felemelőbb érzés, mint amikor megengedhetjük magunknak, hogy helyi éttermekben kóstoljuk meg a helyi ízeket, gasztronómiai különlegességeket. Ha megvan bennünk az elhatározás, akkor már csak egy jó éttermet kell találni. Az alábbiakban ebben próbálunk segíteni. Dubrovnik nagyon gazdag étterem kínálattal várja a vendégeket. Mi most a teljesség igénye nélkül mutatunk be néhányat.
Tovább olvasom »

Ez a weboldal cookie-kat (sütiket) használ azért, hogy a használata során a lehető legjobb élményt tudjuk biztosítani.